My lovely followers

Search This Blog

Translate

Thursday, October 10, 2013

October cancer awareness month - Wear PINK

Buna Fetelor!

Din pacate, nu numai eu am pierdut o fiinta draga din cauza cancerului la san :(
Fie  cunosti pe cineva, fie ai pierdut vreun membru al familiei din cauza acestei boli, atunci, cu siguranta stii ca in  luna octombrie sarbatorim Luna Constientizarii cancerului la san.
M-am gandit ca e prea putin, insa printr-o manichiura realizata pe aceasta tema, voi reusi sa sustin femeile care au trecut, trec prin asa ceva si femeile care constientizeaza faptul ca aceasta boala poate fi prevenita din timp.


Haideti sa sustinem, asa cum putem  persoanele afectate de cancerul de san, haideti sa ne informam prietenele si persoanele dragi din familie, vecinele, colegele de serviciu, etc ca pot preveni aceasta boala cumplita printr-o simpla mamografie sau ecografie mamara.


Panglica ROZ evidentiata pe unghia de la degetul mijlociu, are rolul de a spori gradul de constientizare al cancerului la san si aminteste care sunt riscurile la care suntem expuse si responsabilitatile pe care le avem, pentru a ne proteja de aceasta boala.


Si Tasha este constienta ca la fiecare 69 de secunde o femeie moare din cauza cancerului la san si ca la fiecare 24 de secunde, o persoana este diagnosticata cu cancer la san.


Una din 8 femei poate dezvolta dea lungul vietii o forma de cancer la san.
Anual, in Romania, sunt diagnosticate 6500 de cazuri noi de cancer la san.Din pacate, in momentul depistarii, 85% dinte ele sunt deja in stadii avansate.

Aceasta situatie se datoreaza atat faptului ca boala este asimptomatica in stadiile incipiente, cat mai ales modului in care se raporteaza femeile din Romania la ea: majoritatea gandesc ca nu li se poate intampla lor, le e teama sau refuza sa mearga la control motivand ca se simt bine.
Cancerul la san poate fi tratat si chiar vindecat complet daca este descoperit la timp. 
Rata de supravietuire este de aproape 100% daca diagnosticarea se face in stadii incipiente.


Arata ca si TIE  iti pasa de femeile importante din viata Ta si poarta ROZ!!!


Pana data viitoare, aveti grija de sanatatea voastra!

4 comments:

  1. Este un gest foarte frumos, la fel ca si manichiura pe care ai realizat-o. Semana cu prima mea manichiura din seria Breast Cancer Awareness Month :-)
    Daca doresti sa postezi alaturi de noi, gasesti mai multe informatii aici: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=571994696201689&set=a.477732852294541.1073741829.476570029077490&type=1&theater

    ReplyDelete
  2. Merci frumos. Cu siguranta ma voi alatura grupului vostru.

    ReplyDelete
  3. A worthy cause, a great mani and a sweeet cat :)

    ReplyDelete
  4. Foarte frumoasa manichiura.

    http://claudiaschoice88.blogspot.ro/

    ReplyDelete

Thank you kind for your wonderful comments and of course for taking a moment from your precious time to write your beautiful words here. Kisses and I hope you enjoyed.